Festyn z AP Las Vegas za nami

W sobotę 11.0.2016 r. w Tomaszowie Mazowieckim odbył się Piłkarski Piknik z Akademią Piłkarską LV, w którym wzięli udział najmłodsi podopieczni Akademii z rocznika 2010. Do Tomaszowa przyjechały liczne zespoły z Piotrkowa, Radomska, Skierniewic oraz Łodzi. Łącznie wystartowało 11 drużyn, które rywalizowały ze sobą w turnieju.

Była to doskonała okazja do zmierzenia się z innymi rywalami w duchu „fair play” oraz do świetnej zabawy. Mecze rozgrywane były w 2 grupach w systemie „każdy z każdym” po 14 minut bez przerwy. Organizatorzy turnieju nie prowadzili klasyfikacji końcowej, gdyż najważniejsza w tym dniu była dobra zabawa. Wszystkie zespoły były zwycięskie przez co zostały nagrodzone na koniec medalami, dyplomami oraz pucharem. W przerwie pomiędzy meczami przygotowane zostały piłkarskie zabawy dla zawodników którzy za udział zostawali nagradzani drobnymi upominkami.  Na zakończenie zmagań turniejowych był czas na wspólne grillowanie, zdjęcia oraz rozmowy.

IMG_3268

Występ naszych chłopców należy podsumować w samych superlatywach i to nie ze względu na osiągane wyniki bo one, w tym momencie rozwoju dzieci, mają zdecydowanie drugorzędne znaczenie, ale oceniając zaangażowanie, ambicje, waleczność i radość towarzyszącą każdej chwili spędzonej na boisku. W każdym meczu padało mnóstwo bramek a żadne spotkanie nie zakończyło się wynikiem bezbramkowym!

W Turnieju wzięły udział następujące zespoły:

Gr A : Lechia I, Lechia II, Widok Skierniewice, Widok Skierniewice I, Football Academy Łódź Południe, Rap Radomsko

Gr B: Lechia I, Lechia II, UKS Piotrcovia Piotrków, Widok Skierniewice II, Concordia Piotrków

Serdecznie dziękujemy głównemu sponsorowi turnieju – KP RKS Lechia, Okręgowemu Związkowi Piłki Nożnej za profesjonalną obsadę sędziowską, a także Piekarni „Starzyce” za ufundowanie pysznego pieczywa.

IMG_3361

Szczególne podziękowania należy również skierować do rodziców naszych małych piłkarzy, którzy zaangażowali się w sprawne i profesjonalne zorganizowanie i przeprowadzenie tomaszowskiej imprezy. Wielkie dzięki!

BARWY LECHII REPREZENTOWALI:

Gr A : Patryk Baran, Oliwier Kaczor, Oliwier Ślązak, Michał Szymańczyk, Jakub Krawczyk, Natan Kruś, Damian Piwowarski , Nataniel Śliwiński, Adam Maciejewski, Wojciech Woźniak, Filip Rybak, Maciej Miniak, Grabowski Jakub.

Gr B :

Alex Matera , Łukasz Grudziński, Filip Marczewski, Wojciech Maciejewski, Aleksander Mazurek, Igor Górski, Franciszek Grałek, Milan Kamocki, Mikołaj Czajkowski, Szymon Nabiałek, Alan Munik, Stasiu Krul, Karol oraz Tobiasz.

IMG_3537

IMG_3549

Wielkie brawa chłopcy! Trenerzy Konrad Wójciak i Magdalena Kapała są z Was dumni!

Więcej zdjęć dostępnych tutaj