Sukces Kadry motywuja piłkarzy Akademii Piłkarskiej LV

W minioną niedzielę nasi reprezentanci awansowali na mundial w Rosji! Z wielkim zainteresowaniem temu wydarzeniu,i to na żywo, przypatrywali się młodzi adepci piłki nożnej z naszej akademii. Chłopcy z roczników 2005 i 2006 obejrzeli ostatni mecz eliminacji do mistrzostw świata w Rosji Polska – Czarnogóra.

Po spotkaniu wielka feta i święto w Polsce. Z takimi humorami wrócili do Tomaszowa również nasi zawodnicy. Odpowiednio zmotywowani już od początku sezonu wygrywają mecz za meczem.

W środę w ósmej kolejce spotkań Lechia z rocznika 2006 grała u siebie z RAP Radomsko. Przeciwnicy to zwycięzcy wojewódzkiego finału o Puchar Tymbarka. Mecz mógł się podobać , bo poziom wyszkolenia obu zespołów zagwarantował ładne widowisko. I choć wynik 6:0 dla Lechii mówi sam za siebie to zawodnicy z Radomska pokazali się z bardzo dobrej strony. Lechia zasłużenie wygrała jednak sporym nakładem sił.

Dziękujemy gościom z Radomska za stworzenie dobrego widowiska.

Lechia zagrała w składzie: Kardas, Czerzeniewski- Nowakowski, Kwapiński, Bielejewski, Strzelecki- Nawrocki K., Sidwa (1), Gogol, Szymański, Żak (1), Pakuła, – Bogusławski (4), Panfil, trener: Bartłomiej Jeske.