Trwa przebudowa boiska Akademii Piłkarskiej Las Vegas

Na obiekcie KP RKS Lechia 1923 Tomaszów Mazowiecki przy ulicy Nowowiejskiej 9/27 od tygodnia trwa całkowita przebudowa boiska Akademii Piłkarskiej Las Vegas mieszczącego się przy boisku bocznym z naturalną nawierzchnią. Remont obejmuje kompleksową przebudowę murawy dostosowaną do europejskich standardów.

Prace remontowe rozpoczęły się we wtorek 28 lutego i potrwają prawdopodobnie do wtorku 21 marca bieżącego roku. Oprócz wyrównania terenu i dostosowania naturalnej nawierzchni do potrzeb najmłodszych piłkarzy, na boisku zainstalowany zostanie nowoczesny system nawadniający, który w znaczący sposób ułatwi pielęgnację płyty i poprawi kondycję trawy.

Inwestycję w całości sfinansował sponsor tytularny Akademii Piłkarskiej firma Las Vegas Power Energy Drink. Wykonawcą przedsięwzięcia jest firma, która m.in. przygotowywała boiska na Mistrzostwa Europy, które w ubiegłym roku odbyły się we Francji. Prace na terenie tomaszowskiego obiektu przeprowadzone są z zastosowaniem najnowszych technologii. Poniżej prezentujemy kilka zdjęć z placu budowy.